Peru lockar turister med gratis Machu Picchu

Kan gratis inträde till ruinstaden Machu Picchu locka turister till Peru? Arkivbild. Bild: Rodrigo Abd/TT-AP

Inträdet till den världsarvslistade ruinstaden Machu Picchu i Peru kommer att vara gratis för minderåriga och personer över 60 år under andra halvan av 2020.

Det kommer att gälla både för peruaner och utländska medborgare, och är en del av regeringens åtgärder för att försöka skaka liv i turismindustrin i spåren av coronakrisen.

Samma grupper kommer också att komma in gratis vid ytterligare 54 turistmål och 22 naturparker runt om i landet.

"För att återaktivera turismen behöver vi anpassa oss efter de nya formerna av turism. Därav kommer uppmuntrandet av inhemsk turism och kortare resor vara några alternativ", skriver turistministeriet i ett uttalande.

Regeringen kommer även att utfärda riktlinjer för hur virusspridningen ska kunna begränsas när landets stora turistattraktioner åter öppnar.

I nuläget gäller nedstängningen av landet till den 24 maj, då regeringen väntar sig att man kan börja lätta på restriktionerna.

Peru har rapporterat omkring 70 000 bekräftade smittofall och 2 000 avlidna i covid-19.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning