Personbil rymde från polisen i Kotka

En biljakt i Kotka slutade med att polisen tappade den flyende bilen ur sikte. Till slut hittade polisen bilen i Pyttis och kunde gripa två män.

En man som vägrade stanna trots polisens signaler orsakade fara för övrig trafik i Kotkatrakten när han rymde från polisen i sin personbil. Biljakten fick sin början på fredagseftermiddagen när polisen signalerade åt en personbil att stanna och bilen accelererade och körde sin väg.

Personbilsföraren körde i fel riktning på en väg med övrig trafik och de andra bilarna var tvungna att väja för hans bil för att undvika en kollision. Han tog sig också ut på motorvägen och körde undan polisen med en hastighet på 150 kilometer i timmen. En stund efter att mannen svängt av motorvägen tappade polispatrullen till slut bilen ur sikte.

Efter tips från allmänheten hittade polisen bilen i Pyttis. Med hjälp av en polishund lyckades polisen spåra två män som befann sig i närheten av bilen. Männen är födda år 1986 och 1995 och den ena av dem hade en stor mängd narkotika på sig. Den ena mannen misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och straffbart bruk av narkotika. Den andra mannen är misstänkt för narkotikabrott.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33