Personbil krockade i tankbil med väteperoxid – tre personer skadades

Riksväg 13 löper från Karleby till Villmanstrand. Bild: Google Maps

En av de tre passagerare skakades allvarligt då en personbil av okänd orsak körde över till den mötande trafikens fil på riksväg 13, skriver Ilta-Sanomat.

En personbil krockade allvarligt med en tankbil som transporterade frätande väteperoxid på riksväg 13 i Saarijärvi i dag på eftermiddagen. Personbilen hade av en tills vidare okänd orsak kört över på den mötande trafikens fil och frontalkrockat med tankbilen, skriver Ilta-Sanomat.

Väteperoxidlösningen i tankbilen ska ha varit ungefär 50-procentig, vilket klassas som starkt frätande och oxiderande. Tanken med sammanlagt 43 ton väteperoxid tog emellertid inte skada i krocken och ingen lösning läckte ut.

I olyckan skadades passagerarna i personbilen. Mannen som körde och ett 4-årigt barn skadades båda lindrigt medan en kvinna ska ha skadats allvarligt.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning