Personbil krockade i tankbil med väteperoxid – tre personer skadades

Riksväg 13 löper från Karleby till Villmanstrand. Bild: Google Maps

En av de tre passagerare skakades allvarligt då en personbil av okänd orsak körde över till den mötande trafikens fil på riksväg 13, skriver Ilta-Sanomat.

En personbil krockade allvarligt med en tankbil som transporterade frätande väteperoxid på riksväg 13 i Saarijärvi i dag på eftermiddagen. Personbilen hade av en tills vidare okänd orsak kört över på den mötande trafikens fil och frontalkrockat med tankbilen, skriver Ilta-Sanomat.

Väteperoxidlösningen i tankbilen ska ha varit ungefär 50-procentig, vilket klassas som starkt frätande och oxiderande. Tanken med sammanlagt 43 ton väteperoxid tog emellertid inte skada i krocken och ingen lösning läckte ut.

I olyckan skadades passagerarna i personbilen. Mannen som körde och ett 4-årigt barn skadades båda lindrigt medan en kvinna ska ha skadats allvarligt.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39