Pensionär rånad mitt på dagen i Tölö

Rån i Tölö. Det var i trapphuset på Dagmarsgatan 9 som den äldre kvinnan blev rånad. Bild: Niclas Lönnqvist

På onsdag eftermiddag blev en äldre kvinna utsatt för ett grovt rån i ett trapphus på Dagmarsgatan i Tölö. Polisen har ännu inga spår efter förövaren.

En kvinna född 1929 var på väg hem klockan 12.45 på onsdag. Då kvinnan skulle stiga in i hissen i trapprummet på Dagmarsgatan 9 uppenbarade sig en yngre man som hotade henne med kniv och tog hennes väska. Enligt offret avlägsnade sig förövaren längs Dagmarsgatan mot Tempelgatan och vidare längs Tempelgatan norrut. Trots ett stort polisuppbåd lyckades polisen inte gripa förövaren. Enligt offret är mannen 30-årig och talar finska. Han har en smal kroppsbyggnad, kortklippt hår och var vid tidpunkten för rånet klädd i en blå jacka. Polisen vill komma i kontakt med personer som rört sig på Dagmarsgatan på onsdag mellan 12.30 och 13.

– I det här husbolaget fanns ingen kameraövervakning, men vi undersöker just nu om det finns i videoupptagningar från kameror i Tölö på någon som stämmer in på signalementet, säger kriminalkommissarie Mikko Halme på Helsingforspolisen.

Polisen tar emot uppgifter på telefonnumret 029 5475645 eller på adressen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning