Pens förkrossande - Laine nätade

Bild: Lehtikuva/Jason Halstead

Mästarna Pittsburgh utklassade Philadelphia med 7–0 i Stanley Cup-slutspelets första match.Stora matchhjälte var lagkapten Sidney Crosby som gjorde hattrick med matchens tre sista mål.

Hattricket var Crosbys tredje i de 149 Stanley Cup-slutspelsmatcher han spelat.

Efter hans första mål i mitten av andra perioden, som tog matchen till 5–0, bytte Philadelphia ut målvakten Brian Elliot och ersatte honom med Petr Mrazek, men det hindrade inte Crosby från att sätta ytterligare två puckar i mål i sista perioden.

– Vi fick de tidiga målen som fick oss att känna oss trygga. Före det släppte vi fler chanser än vi ville och Murray gjorde en viktig räddning, säger Crosby, i ett videoklipp på nhl.com.

Pittsburghs tränare Mike Sullivan är nöjd med framför allt Jevgenij Malkin och Sidney Crosbys insatser.

"Höjdarmål av elitspelare. Det finns inte så många som kan spela så. Ibland förundras vi över vad de kan göra, som deras tränare tar man det för givet ibland. Jag har sett det förut", säger han efter matchen, enligt en tweet från Pittsburgh.

Winnipeg tog en första seger mot Minnesota så Joe Morrow blev matchhjälte med 3-2 i tredje perioden. Före det hade Patrik Laine kvitterat till 2-2 för Jets. Den unga finländaren gjorde mål i sin första slutspelsmatch någonsin.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00