Pendeltåg spårade ur i Milano – tre döda

Bild: Lehtikuvia / AFP / Handout

Minst tre människor har omkommit i en tågolycka i närheten av Milano i norra Italien. Flera andra passagerare är allvarligt skadade och runt hundra har fått lättare skador.

Olyckan inträffade när ett fullsatt pendeltåg spårade ur på sträckan Segrate-Pioltello vid sjutiden på morgonen. Många som befann sig ombord var på väg till arbetet eller skolan i Milano.

Sjukvårds- och räddningspersonal tog hand om skadade på plats och flera passagerare satt fastklämda i vagnarna. Flera timmar efter olyckan letar räddningsarbetare fortfarande efter ytterligare personer i behov av hjälp i vagnarna.

Passageraren Gianmarco, 25, säger till tidningen La Repubblica att han förstod att någonting var fel precis innan tåget skulle anlända till Pioltello.

– Det skakade i tre, fyra minuter och sedan hördes en smäll och en vagn lossnade, säger han.

En bild från olyckan på nyhetssajten Il Giorno visar hur pendeltåget efter en skarp sväng lagt sig på tvären över ett annat spår.

Det är oklart varför det spårade ur.

Järnvägsolyckan är den allvarligaste i Italien sedan juli 2016, då 23 personer dödades i en kollision mellan två persontåg i Apulien i södra Italien.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning