Pekka Rinne vald till NHL:s bästa målvakt

Pekka Rinne tog emot NHL:s målvaktspris Vezina Trophy på ligans prisgala i Las Vegas. Bild: Lehtikuva/Ethan Miller

NHL:s prisgala blev en fest för Nashville Predators finländska målvaktsduo Pekka Rinne och Juuse Saros. Rinne utsågs till förra säsongens bästa målvakt och Saros var med i ligans stjärnlag för nykomlingar.

Den nordamerikanska ishockeyligan NHL har valt Nashville Predators finländska målvakt Pekka Rinne till förra säsongens bästa burväktare. Rinne tog emot målvaktspriset Vezina Trophy på NHL:s årliga prisgala, som ordnades natten till torsdag finsk tid. Det är första gången som Rinne vinner Vezina Trophy. Vinnarna utses av medlemmarna i de nordamerikanska hockeyjournalisternas intresseorganisation PHWA.

Dessutom blev 35-åriga Rinne vald till målvakt för förra säsongens stjärnlag i NHL.

View this post on Instagram

@pekkarinne wins the Vezina Trophy! #NHLAwards

A post shared by NHL (@nhl) on

Säsongen 2017-2018 spelade Rinne 59 grundseriematcher i NHL. Predators vann 42 av dem och tog hem segern i NHL:s grundserie. Rinnes räddningsprocent var 92,7 och han släppte i genomsnitt 2,31 mål per match bakom sig.

I slutspelet gick det ändå sämre för både Rinne och hans lag. Rinne spelade 13 slutspelsmatcher av vilka Predators vann sju. Hans räddningsprocent sjönk till 90,4 och han släppte i genomsnitt 3,07 mål per match.

Predators säsong tog slut i västra konferensens semifinaler mot Winnipeg Jets. Rinne byttes bort från målet i tre av matchseriens sju matcher och var efteråt väldigt besviken på sig själv.

– Jag vill tacka alla de otroliga fans som gett sitt stöd till mig och vårt team. Jag känner att jag svikit er, men alla era stödjande kommentarer har gjort förlusten lättare att tackla. Vi kommer att komma tillbaka nästa år starkare än någonsin, skriver Rinne på Twitter.

Säsongen 2016-2017 spelade Predators i NHL-finalerna men förlorade mot Pittsburgh Penguins.

Nashville Predators målvaktsuppsättning går inte av för hackor. Lagets finländska andremålvakt Juuse Saros, 23 år, valdes nämligen till NHL:s stjärnlag för nykomlingar.

View this post on Instagram

The kids! #NHLAwards

A post shared by NHL (@nhl) on

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46