Pekka Rinne fortsätter briljera – Nashville nära avancemang

Vladimir Tarasjenko från St Louis Blue tillsammans med Ryan Ellis och Pekka Rinne från Nashville Predators i andra perioden. Bild: Lehtikuva/AFP/Frederick Breedon

Pekka Rinne är fortsättningsvis i toppform. Rinne var igen utmärkt i mål och stoppade 33 skott när hans Nashville vann hemma mot St Louis med 2–1.

Därmed leder Nashville matchserien med 3–1 och har chans att säkra ett avancemang i nästa match.

Målen i den tajta drabbningen kom i tredje perioden. Ryan Ellis och James Neal stod för hemmalagets mål. Gästerna jagade frenetiskt en kvittering under de sista minuterna och spräckte Rinnes nolla då 56.11 spelats genom ett precist skott av Joel Edmundson. Men efter det knöt Rinne och Nashvilles försvar ihop säcken.

– Det var ett krig därute, väldigt fysiskt spel och vi kom segrande ur matchen, sade Rinne i en tv-intervju ett par minuter efter slutsummern.

– St Louis är ett helt annorlunda lag än Chicago som vi mötte i första rundan och det känns som att vi har mera djup i vårt lag än tidigare. Vi har bytt lite killar i uppställningen beroende på vad tränaren tycker att vi behöver, om det är mera snabbhet eller styrka, och det är en enorm fördel för oss.

Rinnes statistik i det pågående slutspelet är otrolig läsning. Han har en räddningsprocent på 95,3 och ett snitt på 1,33 insläppta mål per match. I första omgången mot Chicago släppte han bara in tre mål totalt.

– Generellt sett har jag försökt ta det lite lugnare, lita på mig själv och mitt kunnande. Men det går alltid hand i hand med hur laget spelar, sade Rinne.

I nattens andra match tog New York Rangers sin första seger mot Ottawa och reducerade matchserien till 1–2. Rangers var vassa på hemmaplan och satte de avgörande målen i ett tidigt skede av matchen. Segersiffrorna skrevs 4–1.

– Ärligt talat så inledde de med mycket mer desperation än vi, fortsatte att trycka på och vi kunde aldrig komma ikapp, sade Ottawabacken Dion Phaneuf till NHL.com.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning