Pekka Koskela tackade för sig: "Jag är rörd och det är pinsamt"

Pekka Koskela avslutade karriären med en jumboplats på 1 000 meter och tackade för sig med darrande stämma. – Jag känner så många känslor just nu, sade Koskela i Yles sändning.

Den fyrfaldiga VM-medaljören och tidigare världsrekordinnehavaren Pekka Koskela gjorde elitkarriärens sista start då 1 000 meter stod på schemat i Pyeongchang.

Koskela inledde starkt, men kroknade ordentligt på slutet. Han slutade på jumboplats och översvallades av känslor och minnen. Koskela erkänner att tårarna rann efter tävlingen.

Koskela – som tävlade i fyra OS – kysste isen innan han lämnade tävlingsbanan.

– Jag känner så många känslor just nu. Fantastiska känslor, alla minnen är på näthinnan. Jag är rörd och det är pinsamt. Jag ska försöka samla mig, säger Koskela till Yle.

– Jag fick hålla på så här länge för att inse att idrott också handlar om att vara med, inte bara om att nå framgång.

Tackade mamma och pappa

Koskela, som satte nytt världsrekord på 1 000 meter i slutet av 2007, hade svårt att peka ut karriärens största höjdpunkt.

– Då jag var yngre tänkte jag att framgången var det viktigaste, det kändes allra bäst, säger Koskela till Yle.

– Jag är tacksam för alla som stöttat mig, särskilt min mamma, pappa, storebror och fru. Deras insatser har varit det allra finaste.

Det var inte bara Koskela som var rörd. På Twitter publicerades tackmeddelanden i rasande takt. Många påpekade att det inte alls är pinsamt att visa känslor efter att ha avslutat karriären.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33