Pedofil dömd till villkorligt fängelse – skickade bilder på könsorgan

Bild: Mostphotos

En 46-årig man dömdes till nio månaders villkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande av barn. Vid två tillfällen skickade han bilder på sitt könsorgan till 14-åriga och 15-åriga barn.

Mannen skickade bilder och videofilmer på sin erigerade penis och när han masturberade via Whatsapp och Snapchat. I rättegången medgav mannen, som inte har ett brottsligt förflutet, att han gjort sig skyldig till sexuellt utnyttjande. Enligt Tusby tingsrätt skadade mannen barnens utveckling med sina meddelanden och videofilmer. Mannen dömdes också att betala 2 500 euro i böter.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning