Patrik Carlsson glödhet i Sverige – tackar säsongen i HIFK för lyftet

Patrik Carlsson har inlett säsongen strålande Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Ex-HIFK:aren Patrik Carlsson har fått en strålande start på säsongen i Frölunda.

För ett drygt år sedan gjorde svenska centern Patrik Carlsson debut i HIFK. Han kom till ligan och de stjärnprydda med målet och förväntningarna på sig att ta rollen som lagets förstacenter.

Och också om han inte riktigt lyckades etablera sig som en stjärnspelare i grundserien gjorde han ett utmärkt slutspel. Han var bland annat motorn i en av alla tiders comeback i slutspelshockeyn i ligan då han sköt fyra mål i kvartsfinalmatchen mot JYP då HIFK vände underläge 0–5 och 2–6 till förlängningsseger 7–6. Carlssons fjärde mål var matchens segermål.

Men 30-åringen lämnade IFK efter en säsong och återvände till Frölunda i SHL. Där har han fått en flygande start på säsongen. På de två första matcherna har Carlsson visat upp ett mångsidigt, effektivt, fränt och fräckt spel och tagit en stor roll i sitt nygamla lag.

Efter att ha varit matchens lirare i segermatchen (4–3) mot Brynäs i torsdags berättade Carlsson hemligheten bakom sin starka form.

– Jag fick ta ett stort ansvar i IFK, ny hockey, ny liga, förstod inte alltid vad som sades, det gällde att visa framfötterna, ta för sig. Det var nog nyttigt, säger han till hockeysajten rakapuckar.com.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning