Patrick Westerholm lämnar TTH Holstebro efter säsongen

Patrick Westerholm lämnar sin danska klubb efter kommande säsong. Bild: Team Tvis Holstebro

Efter fyra framgångsrika säsonger som TTH Holstebros tränare i den danska ligan tar Patrick Westerholm sig an nya utmaningar.

Karisbördiga Patrick Westerholm lämnar posten som tränare för TTH Holstebros herrlag efter den här säsongen.

Westerholm har tillbringat större delen av sitt liv i Danmark, först som spelare och sedan som tränare. Han har tränat TTH Holstebro sedan 2015 och lett laget till final i danska ligan och seger både i danska cupen och supercupen. Han ledde också klubben till sitt första deltagande i Champions League.

– Jag har haft fyra fantastiska säsonger i klubben men det är dags för någon ny att ta taktpinnen här, säger Westerholm till danska TV2.

På frågan varför han slutar i klubben svarar Westerholm så här:

– Ibland behövs det nya utmaningar. Jag är mycket krävande av min omgivning och bestämd hur jag vill ha saker. Man kan lätt hamna i små, kärleksfulla konflikter och då tror jag att det är bra att sluta så länge läget är bra.

Den före detta BK-46- och landslagsspelaren representerade KIF Kolding, Skjern och Midtjylland som spelare under sin aktiva karriär i Danmark.

Som tränare har han gjort sig ett namn på både dam- och herrsidan. Han fungerade som tränare för SønderjyskE:s damlag och Midtjyllands herrlag innan han tog över som tränare för Holstebro.

Westerholm har valts till årets tränare i Danmark två gånger.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning