Patrias vd ångrar profilering i Uganda

Patrias vd Olli Isotalo medgav i tv-programmet A-studio att företaget har begått ett misstag då man gav lov att marknadsföra Patrias produkter i Uganda och Moçambique.

Marknadsföringen sköttes av en 41-årig finländsk man som förra veckan hittades död under mystikomhöljda omständigheter på ett hotell i Kampala. Mannen har i samband med sin affärsresa försökt sälja finska pansarfordon i Uganda.

– Givetvis har vi som organisation misslyckats med att följa våra egna processer. Vi har mycket klara regler för hur vi går in i ett nytt land, sade Patrias vd Olli Isotalo i A-studio på tisdagskvällen.

Enligt Isotalo hade den 41-årige mannen tagit kontakt med Patria och bett att få marknadsföra Patrias produkter till nyckelpersoner som han skulle möta i samband med sin affärsresa till Uganda. Patria gav skriftligt lov till mannen att ta med sig Patrias broschyrer.

– Den främsta orsaken till vår blunder är oaktsamhet, sade Isotalo.

Enligt Isotalo blir Patria kontaktad av presumtiva konsulter varje vecka. Patris vd uppgav att Afrika inte är en världsdel där bolaget vill sälja sina vapen eller krigsmateriel.