Pastakuddar med mangold och basilika

Pastakuddar med mangold och basilika är bra början på veckan. Bild: TT

Stora pastakuddar med vegetarisk fyllning, förvällda mangoldblad och smält smör kryddat med basilika. Här har vi en riktigt grön pasta att starta veckan med.

För 4 personer, 15 minuter

500 g färska pastakuddar med vegetarisk fyllning

50 g mangoldblad

100 g smör

1 kruka färsk basilika

havssalt

svartpeppar

Att äta till

1 dl färskriven parmesan

2–3 tomater

Gör så här:

1. Smält smöret och låt det småsjuda några minuter, så vattnet i smöret kokar bort. Spara fina toppskott av basilikan till garnering, hacka resten grovt och blanda med smöret.

2. Koka pastakuddarna i rikligt saltat vatten. Riv mangoldbladen grovt och lägg dem i pastavattnet strax innan pastan är klar.

3. Låt pasta och mangold rinna av i durkslag. Lägg mangoldblad på djupa tallrikar och fördela pastakuddarna över. Ringla över hett basilikasmör och krydda med havssalt och svartpeppar. Riv färsk parmesanost över och servera direkt.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02