Pasta med skaldjur och citronsås

En riktigt vacker pasta med räkor och musslor förenar härliga smaker. Bild: TT

Visst har utseendet betydelse. Vackra färger och snygg uppläggning får maten att se festligare ut. Pasta med räkor, blåmusslor och citronsås är ett bra exempel.

För 4 personer, 25 minuter

400 g torkad tagliatelle

salt och svartpeppar

1 msk olivolja

400 g skalade räkor

12 blåmusslor

1 msk hackad gul lök

3 persiljestjälkar

3 dl vitt vin

100 g sockerärtor

Till citronsåsen:

3 dl grädde

1 dl torrt vitt vin

2 dl vatten

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1/2 tsk gurkmeja

1 tsk rivet citronskal

Att äta till:

dill

2 citroner

Gör så här:

1. Koka upp grädde, vin och vatten. Red med majsstärkelse och tillsätt grönsaksbuljong. Sjud 5 minuter. Färga med gurkmeja. Smaka av med citronrasp, salt och peppar.

2. Fräs gul lök, olivolja och persiljestjälkar i en kastrull. Slå på vitt vin och lägg i sköljda och stängda musslor. På med lock. Musslorna är klara när de har öppnat sig.

3. Koka pastan i saltat vatten. Efterkrydda med svartpeppar och olivolja. Ge sockerärtorna ett uppkok. Lägg upp pasta, häll över sås och toppa med skaldjur, sockerärtor, dill och citron.

TT

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning