Pasta från havet

Pasta med stekta laxkuber, räkor och sockerärter är gott att äta direkt ur en stor portionsskål. Bild: TT

Det är trevligt att servera hela middagen i väl tilltagna portionsskålar. Här fylls de med pasta, lax, räkor och späda grönsaker.

Pasta med fisk och skaldjur

För 4 personer, 25 minuter

4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g

100 g skalade räkor

100 g sockerärter

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

300 g torkad tagliatelle

2–3 tomater

dill

2 msk olivolja med citronsmak

Gör så här:

1. Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Lägg sockerärterna i en annan kastrull. Slå upp den färdiga pastan i durkslag och låt vattnet rinna av till kastrullen med sockerärter. Krydda pastan med svartpeppar och ringla över en knapp matsked olivolja med citronsmak.

2. Skär fisken i kuber med tre centimeters sidor. Stek dem i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Beräkna stektiden till ett par minuter, avsluta med att lägga i räkorna och samtidigt dra pannan från värmen.

3. Lägg upp pastan i portionsskålar. Fördela lax, räkor och sockerärter över och droppa över olivolja med citronsmak. Garnera med dill och tomat.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning