Partille Cup ställdes in – förbundet väntar på svar om European Open

Bild: Andreas Hillergren / AP Photo

Efter att världens största juniorturnering ställdes in väntar det finländska handbollförbundet på besked om hur det blir med juniorlandslagsturneringen European Open.

Arrangörerna för Partille Cup – världens största juniorturnering för klubblag i handboll – meddelade på tisdagen att årets upplaga av turneringen ställs in. Partille Cup skulle enligt planen spelas i Göteborg 29 juni–4 juli.

Två dagar tidigare ska European Open, en landslagsturnering för 17-åriga pojkar och 16-åriga flickor, inledas i Göteborg.

Finland ska enligt planen delta i flickturneringen men för tillfället vet ingen hur det blir med turneringen.

– Vi väntar på det europeiska förbundets svar på frågan, säger Handbollförbundets verksamhetsledare Päivi Mitrunen.

EHF har styrelsemöte på fredag och efter det räknar Mitrunen med att få svar på hur det blir med landslagsturneringen.

Det sannolika är att också European Open ställs in. Förutom Partille Cup ställdes också Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll, in på tisdagen. Också Gothia Cup spelas i Göteborg.

Det finländska förbundet hade anmält fyra lag till Partille Cup.

– Vi inhiberade deras deltagande redan för ett par veckor sedan, berättar Mitrunen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning