Parterna i Sydsudan möts igen

Sydsudans president Salva Kiir, i mitten, träffade sin rival Riek Machar, till höger i bild. Mötet i Etiopiens huvudstad Addis Abeba i förra veckan ledde dock inte till några genombrott.Bild: TT/AP/Mulugeta Ayene

Nya försök att blåsa liv i fredsprocessen i Sydsudan gjordes under måndagen då president Salva Kiir mötte sin ärkefiende, rebelledaren Riek Machar. Det innebär en fortsättning på de samtal som inleddes i Etiopiens huvudstad Addis Abeba i förra veckan.

De båda rivalerna möttes för nya samtal i Sudans huvudstad Khartum. Förhoppningen är att kunna inleda förhandlingar om ett slut på det blodiga kriget i Sydsudan, världens yngsta nation. Chanserna bedöms dock vara små och samtalet i Etiopien resulterade inte i något genombrott.

I augusti 2016 bröt ett fredsavtal mellan regeringen och Machars rebellgrupp samman. Mötet i Etiopien var det första på två år mellan de båda bittra rivalerna.

Tiotusentals människor har dödats i inbördeskriget. Närmare fyra miljoner sydsudaneser har tvingats lämna sina hem under den snart fem år långa konflikten och ekonomin är slagen i spillror.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00