Pärmäkoski utslagen direkt – "vet inte varför"

Krista Pärmäkoski var förvånad efter kvalmissen i Falun.Bild: Markku Ulander

Krista Pärmäkoski var förbryllad efter att ha blivit utslagen i sprintkvalet i Falun.

Hanna Falk var helt suverän i sprintfinalen i Falun och Jonna Sundling såg till att värdnationen tog en dubbelseger – trots att svenska sprinterässet Stina Nilsson saknades. Norges Marit Bjørgen tryckte sig i mål som trea, men Anna Dyvik var fyra och såg till att fristilssprinten blev en blågul fest.

Krista Pärmäkoski mötte de största blåvita förväntningarna, men blev utslagen direkt i tidskvalet i fristilssprinten. Hon var mer än något annat förvånad, då hon slutade på 43:e plats.

– Jag har mera frågor än svar om dagens prestation, säger hon.

– Det var en svår dag. Jag vet inte riktigt varför.

Hon ligger fyra i världscupen. I Pyeongchang tog Pärmäkoski hem tre OS-medaljer och det kan hända att den långa säsongen börjar ta ut sitt.

– Det märks att kroppen är mycket trött. Det syns direkt om man inte är i form, det blir genast stora tidssskillnader. Det var också ganska kallt, under tio grader. Musklerna kom inte i gång och lungorna fungerade inte riktigt, men det går inte säger Pärmäkoski.

Minitouren i Falun fortsätter med Pärmäkoskis favoritsträcka: 10 km klassiskt. På söndag avslutas världscupen med 10 km jaktstart i fri stil.

– Det här försvårar lite fortsättningen, men det är bara att kämpa.

Kerttu Niskanen var den enda av finländarna som tog sig till kvartsfinalerna. Hon slutade på 16:e plats.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00