Pärmäkoski utslagen direkt – "vet inte varför"

Krista Pärmäkoski var förvånad efter kvalmissen i Falun. Bild: Markku Ulander

Krista Pärmäkoski var förbryllad efter att ha blivit utslagen i sprintkvalet i Falun.

Hanna Falk var helt suverän i sprintfinalen i Falun och Jonna Sundling såg till att värdnationen tog en dubbelseger – trots att svenska sprinterässet Stina Nilsson saknades. Norges Marit Bjørgen tryckte sig i mål som trea, men Anna Dyvik var fyra och såg till att fristilssprinten blev en blågul fest.

Krista Pärmäkoski mötte de största blåvita förväntningarna, men blev utslagen direkt i tidskvalet i fristilssprinten. Hon var mer än något annat förvånad, då hon slutade på 43:e plats.

– Jag har mera frågor än svar om dagens prestation, säger hon.

– Det var en svår dag. Jag vet inte riktigt varför.

Hon ligger fyra i världscupen. I Pyeongchang tog Pärmäkoski hem tre OS-medaljer och det kan hända att den långa säsongen börjar ta ut sitt.

– Det märks att kroppen är mycket trött. Det syns direkt om man inte är i form, det blir genast stora tidssskillnader. Det var också ganska kallt, under tio grader. Musklerna kom inte i gång och lungorna fungerade inte riktigt, men det går inte säger Pärmäkoski.

Minitouren i Falun fortsätter med Pärmäkoskis favoritsträcka: 10 km klassiskt. På söndag avslutas världscupen med 10 km jaktstart i fri stil.

– Det här försvårar lite fortsättningen, men det är bara att kämpa.

Kerttu Niskanen var den enda av finländarna som tog sig till kvartsfinalerna. Hon slutade på 16:e plats.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03