Pärmäkoski sexa – "Helt okej"

Therese Johaug har varit oslagbar den här vintern. Bild: Lehtikuva-AFP/Ulf Palm

Krista Pärmäkoski kände sig lite sliten i världscupen i Falun.

Det var inga större överraskningar på 15 km fritt i världscupen i Falun: Norges Therese Johaug vann, Sveriges Ebba Andersson var tvåa, USA:s Jessica Diggins trea, och Finlands Krista Pärmäkoski sexa. Det har blivit en ganska bekant placering för Pärmäkoski i vinter.

– Helt sådär. Inte superbra, men helt okej. Kroppen börjar vara ganska sliten i det här skedet, säger hon.

– Föret var utmanande. De branta stigningarna var riktigt mjuka och gav hela tiden efter. Det hade säkert krävt en lite annorlunda teknik än jag kunde leverera i dag. Under de avsnitt där jag kunde skida wassberg var det en mycket smal ränna som gick att använda.

Pärmäkoski var 45,4 sekunder bakom Johaug i mål. Kerttu Niskanen var tia, 1.01 bakom Johaug.

Andersson tvåa

Ebba Andersson tog sin sjunde podiumplacering i världscupen. Hon har dock ännu inte ställt sig högst upp på prispallen.

– Jag drömmer så otroligt mycket om att en gång få stå högt upp på en individuell prispall i världscupen. Men ingen kan säga när det sker. Vi kan bara vänta på det bästa, säger Andersson till TT.

Den här gången var hon 18 sekunder bakom Johaug. Andersson var förkyld i VM och lyckades inte ta en individuell medalj, men hon har en tredje plats och en andra plats sedan dess.

– Det är en trygghet för min fortsättning att jag nu visat att man klarar av att bli förkyld under en säsong och sedan komma tillbaka till samma nivå som innan. Det är ju trots allt idrott vi håller på med och man får räkna med sådana bakslag. Därför betyder dagens andraplats så mycket för mig.

skidor

FALUN

Världscupen

damer, 10 km (f)

1) Therese Johaug, Norge, 25.23,9, 2) Ebba Andersson, Sverige, +18,5, 3) Jessica Diggins, USA, +30,3, 4) Ingvild Flugstad Østberg, Norge, +30,8, 5) Heidi Weng, do, +41,4, 6) Krista Parmakoski, Finland, +45,4, 7) Nathalie von Siebenthal, Schweiz, +47,5, 8) Julia Belorukova, Ryssland, +53,8, 9) Maja Dahlqvist, Sverige, +54,1, 10) Kerttu Niskanen, Finland, +1.01,0.

övriga finländare:

18) Eveliina Piippo +1.24,0, 26) Laura Mononen +1.54,8, 38) Anne Kyllönen +2.31,5

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning