Pärmäkoski och Niskanen överlägsna finska mästare

Krista Pärmäkoski tog FM-guld på 10 km fritt. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Bekanta namn tog hand om de ädlaste medaljerna i FM-spåret.

Krista Pärmäkoski och Iivo Niskanen kan kalla sig dubbelmästare efter lördagens individuella fristilssträckor i FM i Äänekoski.

Pärmäkoski, som knep guld i parsprinten på fredag, var i en klass för sig på damernas 10 kilometer. Pärmäkoski tog FM-guld med en 55,6 sekunders skillnad till tvåan Anne Kyllönen. Kampen om bronset gick till Eveliina Piippo (+57,9 sekunder) som slog Kerttu Niskanen med fem sekunder.

Kaisa Mäkäräinen kom femma.

Också Niskanen överlägsen

På herrarnas 15 kilometer var segraren Iivo Niskanen inte riktigt lika överlägsen som Pärmäkoski. Niskanen vann med en 29 sekunders skillnad till Juho Mikkonen som slog bronsmedaljören Ristomatti Hakola med dryga tre sekunder.

Resten förlorade med över en minut åt vinnaren.

På söndag står jaktstarterna med klassisk stil på tävlingsprogrammet. Sträckorna är 10 km för damer och 15 km för herrar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46