Pärmäkoski njuter av VM-uppladdningen

Krista Pärmäkoski säger att det är viktigt att hålla sig lugn under det förberedande lägret. Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

En idrottare kan inte vara helt säker på sin form under ett finslipningsläger inför ett mästerskap. Det medger Krista Pärmäkoski.

Det är svårt att jämföra formen när det inte finns så många att jämföra med och dessutom kör man inte särskilt hårt på 1 900 meters höjd.

– Idrottaren är lite osäker men för en dryg vecka sedan åkte jag riktigt bra. Formen kan inte ha försvunnit, sade Pärmäkoski i en video hon lade ut på Facebook.

Hon tränar i Livigno i Italien tillsammans med Sami Jauhojärvi, de övriga i landslaget är på lägre höjd i tyska Ruhpolding. Förutom att sova mycket tränar Pärmäkoski två gånger om dagen. Mot slutet av lägret blir programmet lättare eftersom VM i Lahtis närmar sig.

– På onsdag är det meningen att köra kilometerlånga lopp som för mig har fungerat så att de öppnar kroppen, säger Pärmäkoski som återvänder från lägret på torsdag.

Syftet med lägret är också att lugna ner sig inför säsongens huvudmål.

– Solen ger en bra känsla. Det är viktigt för mig att få slappna av och njuta av solen, säger Pärmäkoski.

Men i solen kan en idrottare enligt Pärmäkoski bli för ivrig och träna för mycket. Det går inte mer att höja formen så mycket men det går att spoliera den.

– Det är viktigt att man håller sig lugn, säger Pärmäkoski.

I VM öppnar Pärmäkoski med skiathlon den 25 februari. Före det står världscupen i Otepää kommande helg på programmet. På lördag körs sprint med fri stil och på söndag 10 kilometer klassiskt.

– Ingen idé att oroa sig ifall det inte går helt perfekt i Otepää, säger hon.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03