Pärmäkoski gav stormvarning

Bild: Lehtikuva / AFP / Franck Fife

Krista Pärmäkoski övertygade i sprintkvalet.

Krista Pärmäkoskis skiathlonbrons ser inte ut att ha stillat hungern. Hon levererade ett starkt formbesked i tisdagens klassiska sprintkval, då hon stod för den tredje snabbaste tiden.

Tiden 3.12,30 var 3,56 sekunder långsammare än svenskan Stina Nilssons topptid. Regerande OS-mästaren Maiken Caspersen Falla, Norge, var tvåa i tidskvalet.

Johanna Matintalo var näst snabbast av finländarna, 19:e plats och 10,30 långsammare än Nilsson. Kerttu Niskanen var 24:a och Aino-Kaisa Saarinen 30:e snabbast. Saarinen var därmed den sista som tog sig vidare till kvartsfinalerna.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning