Paris river migrantläger med tusentals boende

Migranterna i lägret fick lämna sina tält när polisen påbörjade evakueringen på onsdagsmorgonen. Bild: TT/AP/Thibault Camus

Polisen i Frankrike har utrymt ett migrantläger med omkring 1 500 boende i de norra delarna av Paris, skriver Le Monde. Tidningen rapporterar att invånarna lämnade sina tält och ställde sig i en avgränsad del av lägret med sina väskor i händerna, och att evakueringen gick lugnt till. Även flyktingorganisationer fanns på plats.

Lägret som kallats för Millénaire, franska för "årtusendet", hyste flyktingar och migranter från huvudsakligen Sudan, Somalia och Eritrea. Inrikesminister Gérard Collomb säger i ett uttalande att migranterna nu kommer att fördelas på ett 20-tal boenden i Parisregionen, i samband med en genomgång av deras lagliga status.

Rivningen är den 34:e polisinsatsen mot migrantläger i huvudstaden under de senaste tre åren. Den största av dem var rivningen av ett läger med omkring 4 000 invånare i slutet av 2016.

Två större migrantläger återstår i huvudstaden – ett vid Saint-Martin-kanalen i tionde arrondissementet med omkring 800 invånare, och ett vid Porte de la Chapelle i de norra delarna av staden med 400 invånare.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03