Pargas IF värvar meriterad kroatisk tränare

Boris Dvorsek är Pargas IF:s nya tränare. Bild: Pargas IF

Handbollsklubben Pargas IF har anställt kroaten Boris Dvorsek som ny chefstränare.

Dvorsek har vunnit två kroatiska mästerskap och förde klubben HC Croatia Osiguranje Zagreb till gruppspel i handbollens Champions league för fyra år sedan.

Utöver det har han varit andretränare för Kroatiens damlandslag och tränat i Italien. I PIF kommer han att träna herrlaget och vara klubbens tränaransvariga.

– Det här är en av de största satsningar Piffens handboll gjort och tanken är att hela föreningen ska dra nytta av hans kunskap. Han utbildar sig för tillfället till EHF Master Coach, den högsta europeiska tränarcertifieringen som finns, säger ordföranden för Pargas IF:s handbollssektion Jan "Bambu" Eriksson i ett pressmeddelande.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54