Paralympicschefen: "Riktigt beslut"

Festen i Tokyo skjuts upp. Bild: Philip Fong/Lehtikuva

Beskedet att OS i Tokyo flyttas innebär också att Paralympics skjuts på framtiden.Ett bra beslut, tycker företrädare för parasporten.

"Det var absolut ett riktigt beslut att flytta Paralympics på grund av det globala covid-19-utbrottet. Människors hälsa och välfärd ska alltid ha högsta prioritet, det är helt enkelt inte möjligt att arrangera idrottstävlingar under den här pandemin", säger Andrew Parsons, ordförande i den Internationella paralympiska kommittén, enligt ett pressmeddelande.

Paralympics skulle ha avgjorts den 25 augusti-6 september och när under 2021 spelen ska avgöras bestäms senare.

"Nu kan alla i den paralympiska rörelsen, däribland utövarna, fokusera på sin egen hälsa och ta sig igenom den här vanskliga perioden. När Paralympics avgörs nästa år kommer det att bli en spektakulär global fest över att mänskligheten kommer samman igen", säger Parsons.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning