Pappstöd hjälpte inte Mönchengladbach

Supportrar i papp på läktarna när Mönchengladbach föll mot Bayer Leverkusen. "För Borussia. Mot spökmatcher", lyder budskapet på banderollen. Bild: Ina Fassbender Pool Photo via AP

Drygt 12 000 supportrar i papp skulle lyfta Mönchengladbach till seger i toppmötet mot Leverkusen i Bundesligafotbollen. Men stödet hjälpte inte och Leverkusen vann med 3–1 efter två mål, det avgörande på straff, av Kai Havertz.

Bundesliga återstartade förra helgen efter coronapausen och det inför tomma läktare.

Mönchengladbach hade efter en supporterkampanj placerat ut drygt 12 000 pappfigurer på läktarna. Fans kan för 20 eurofå en pappfigur föreställande sig själva.

Det har blivit en succé och över 20 000 är beställda. Klubben hade hunnit placera ut drygt 12 000 av dem på hemmaarenan Borussia-Park till mötet med Leverkusen, men stödet hjälpte inte hemmalaget.

Leverkusen, som passerade Mönchengladbach och tog över tredjeplatsen, gjorde tre mål och tog alla tre poängen.

Segermål på straff

Kai Havertz gjorde två, 2–1-målet på en kontroversiell straff efter VAR-bedömning. Därmed har 20-åringen gjort tio mål i Bundesliga denna säsong.

Sven Bender avgjorde i 80:e minuten på nick.

I den absoluta toppen fortsätter Dortmund att sätta press på ledande Bayern München, som spelar kvällsmatchen hemma mot Frankfurt. Dortmund vann med 2–0 borta mot Wolfsburg och är med en match mer spelad en poäng efter Bayern.

Miss blev fullträff

Unge norske målmaskinen Erling Braut Haaland hamnade inte i målprotokollet – men hans miss i första halvlek blev ändå en lyckträff.

Haaland slog hål i luften på Thorgan Hazards inspel, men i stället dök Raphael Guerreiro upp bakom och smällde in 1–0-målet i 32:a minuten. Tolv minuter före slutet ökade Achraf Hakimi på till 2–0.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning