Pappersindustrin fortsätter förhandla

Bilden är från UPM:s fabrik i Kuusankoski. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Pappersförbundet och Skogsindustrin fortsätter i dag sina förhandlingar om ett nytt kollektivavtal. Förhandlingarna har redan hunnit skapa nervositet bland de olika arbetsmarknadsparterna som ska förhandla under hösten.

Redan tidigare i oktober meddelade Pappersförbundet att det höjer beredskapen inför en eventuell arbetskonflikt. Efter sitt möte i går fattade förbundets styrelse beslut om att bevilja befogenheter till delegationen som förhandlar om kollektivavtalet att avbryta förhandlingarna vid behov. Dessutom fick delegationen befogenheter att vid behov inleda en arbetskonflikt.

Skogsindustrin har tidigare uppgett att den anser att branschens kollektivavtal är delvis orimligt. Skogsindustrin är bland annat missnöjd med förbudet att använda underleverantörer och de flerfaldiga kompensationerna under jul- och midsommardriftstoppen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning