Pappa räddade barn ur dingons käkar

En vild dingo. Den australiska vildhunden är fridlyst på Fraserön men nyligen avlivades två djur efter attack mot människor. Arkivbild. Bild: TT-AP/Russell McPhedran

Det är den tredje dingoattacken i år på den världsarvslistade sandön Fraser utanför Australiens östkust.

En pappa i Australien räddade bokstavligt talat sin 14 månader gamle son ur käkarna på en vild dingo.

Familjen campade i sin husbil när föräldrarna vaknade sent på torsdagskvällen av att sonen grät. Pappan rusade ut och fick syn på dingon som försökte släpa bort barnet. Han slet tag i sonen och jagade bort dingoflocken, berättar en sjukvårdare för lokala medier.

Pojken fördes med helikopter till sjukhus med djupa bitmärken på baksidan av halsen.

I mars avlivades två individer av den australiska vildhunden på Fraserön sedan en kvinna och hennes son attackerats och i januari blev en sexårig pojke biten när han lekte i sanddynerna.

I Australien lever minnet än av ett barn som försvann från ett tält i vildmarken 1980. Mamman dömdes till tre års fängelse för mord, men domen revs upp 1988. Först 2012 slog en domstol fast att flickan hade dödats av en dingo.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46