Pappa räddade barn ur dingons käkar

En vild dingo. Den australiska vildhunden är fridlyst på Fraserön men nyligen avlivades två djur efter attack mot människor. Arkivbild. Bild: TT-AP/Russell McPhedran

Det är den tredje dingoattacken i år på den världsarvslistade sandön Fraser utanför Australiens östkust.

En pappa i Australien räddade bokstavligt talat sin 14 månader gamle son ur käkarna på en vild dingo.

Familjen campade i sin husbil när föräldrarna vaknade sent på torsdagskvällen av att sonen grät. Pappan rusade ut och fick syn på dingon som försökte släpa bort barnet. Han slet tag i sonen och jagade bort dingoflocken, berättar en sjukvårdare för lokala medier.

Pojken fördes med helikopter till sjukhus med djupa bitmärken på baksidan av halsen.

I mars avlivades två individer av den australiska vildhunden på Fraserön sedan en kvinna och hennes son attackerats och i januari blev en sexårig pojke biten när han lekte i sanddynerna.

I Australien lever minnet än av ett barn som försvann från ett tält i vildmarken 1980. Mamman dömdes till tre års fängelse för mord, men domen revs upp 1988. Först 2012 slog en domstol fast att flickan hade dödats av en dingo.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning