Panamafirman: Vi har inte gjort fel

Bild: Eduardo Grimaldo

Ramon Fonseca anser att hans advokatfirma inte har begått några fel.

I stället har bolaget fallit offer för "en internationell kampanj mot integriteten" då den har hamnat i rejält blåsväder efter den läcka som avslöjar hur mäktiga personer gömmer pengar i skatteparadis.

Ramon Fonseca, chef för advokatfirman Mossack Fonseca, säger i en telefonintervju med Reuters att hans bolag har utsatts för ett framgångsrikt men "begränsat" hack. Enligt honom har hans advokatfirma skapat mer än 240 000 bolag, men att de allra flesta har använts för legitima ändamål.

Fonseca understryker i intervjun att hans firma inte är ansvarig för vilken verksamhet som bedrivs i bolagen den har startat.

– Vi strävar efter att göra juridiska strukturer som vi säljer till mellanhänder som banker, advokater, revisorer och stiftelser, och de har sina slutkunder som vi inte känner till, säger han.

Till AFP säger Fonseca att orsaken till läckan är att "vissa länder" inte gillar att Panama har klarat sig så bra i kampen om utländska företag. 

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning