Palmegruppens spaningsledare: Tror vi lyckas

Palmegruppens spaningsledare Hans Melander. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Palmegruppens spaningsledare Hans Melander säger till SVT :s Veckans Brott att han tror att gruppen kommer att kunna presentera en lösning på mordet på den tidigare statsministern Olof Palme.

– Jag tror att vi kommer att lyckas med det, säger Hans Melander till den svenska tv-kanalen.

Chefåklagare Krister Petersson sade nyligen i en intervju med Veckans Brott att han är positiv till att kunna presentera vad som hänt kring mordet och vem som är ansvarig för det.

Hans Melander säger att gruppen har ett huvudspår.

– Vi arbetar med ett spår som vi lägger huvudvikten av vårt arbete på, sedan finns det andra spår som vi arbetar parallellt med, säger han.

För tre år sedan bestämde sig Palmegruppen för att lägga mer fokus på själva brottsplatsen.

– Vi gjorde en nystart med ny personal och kom fram till att gå tillbaka till brottsplatsen och titta efter nya infallsvinklar, i stället för att titta för mycket på tips och teorier som mer är kopplade till motivbilden än till själva händelsen, säger Melander.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning