Palander till Johaug: Hur har du mage att klaga?

Svårsmält. Therese Johaug höll en känslosam presskonferens i italienska Seiser Alm, där hon befinner sig på träningsläger.Bild: TT/Lehtikuva/Ruud Vidar

Den före detta alpinstjärnan Kalle Palander har ingen förståelse alls för Therese Johaug eller andra norska skidstjärnor som försvarar Johaug och tycker att hon blivit orättvis behandlad.

Johaugs avstängning slogs tidigare i veckan fast till 18 månader. Den norska skidstjärnan testade positivt för clostebol, ett ämne hon säger sig ha fått i sig då hon använt en läppkräm för sina såriga och spruckna läppar.

– Det här gick precis som det skulle gå. Som FIS-ordföranden Gian-Franco Kaspet sade så har hon åkt fast för en förbjuden substans. Det är väl för helvete klart att hon ska straffas då. Jag tror inte en sekund på att det var ett misstag, säger Palander till Iltalehti.

– Johaug håller på med uthållighetsidrott och de testas om jag förstått det rätt ännu oftare än exempelvis alpinister. Klart att de vet vad de håller på med. Nu är det bara för Johaug att vara tyst och ge upp. Hon har förlorat den här matchen.

Palander, bland annat världsmästare i slalom och tvåfaldig vinnare i Kitzbühel, vet hur försiktiga toppidrottare måste vara.

– Någon gång i början av 2000-talet blev allt så eldfängt att jag alltid frågade på apoteket vad alla mediciner och krämer jag använde innehöll. Och även om jag fick svar från apoteket tog jag alltid en bild på preparatet och skickade bilden till vår läkare Eero Hyvärinen för att vara helt säker.

– Jag var rädd för att brinna. Många åkte fast då men jag var försiktig. Jag tog inte emot drinkar som någon bjöd åt mig i baren då jag inte visste vad som fanns i dem. Då tyckte folk att jag var arrogant. I pisten drack jag bara från min egen flaska.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00