Palander riskerar fängelse i Estland – "Jag är totalt pank"

I blåsväder. Kalle Palander brukar skapa rubriker. Bild: LEHTIKUVA/ Antti Aimo-Koivisto

Två obetalda fortkörningsböter kan i värsta fall betyda estniskt fängelse för den före detta alpinstjärnan Kalle Palander.

Kalle Palander bor sedan ett antal år tillbaka i Estland och han var nära att tvingas skaka galler redan i november men betalade då sina fortkörningsböter i sista stund. Men enligt estnisk polis har Palander ytterligare två obetalda boter för fortkörning. Den ena från 2012, den andra från 2014. Summorna på 100 och 200 euro torde inte vara oöverkomliga för finländaren.

– Jag har fått motstridiga uppgifter från de estniska myndigheterna. Och postutdelningen i det här landet fungerar inget vidare. Så det är svårt att kommunicera, säger han till Iltalehti.

Enligt Palander har de pengar han tjänade som alpinstjärna förbrukats, i hög grad har de gått till att köpa herrgården Ontika i Estland. Herrgården drivs av Palander och hans fru Riina-Maija. Hotell och restaurangverksamhet idkas.

– Jag är totalt pank med har nog råd att betala bötessummorna.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54