"Pågående barnarbete orsakar förändringar i tågtrafiken" – skrivfel blev hit på sociala medier

Bild: Anders Adlercreutz

Informationsskylten på ett lokaltåg fick en helt ny innebörd på grund av ett skrivfel. Riksdagsledamoten Anders Adlercreutz (SFP) uppmärksammade felet – och VR lovar att rätta till det så snabbt som möjligt.

Riksdagsledamot Anders Adlercreutz tweet har under det senaste dygnet skapat en hel del nöje på olika sociala medier. Kyrkslättsbon Adlercreutz knäppte en bild på ett informationsmeddelande på ett av VR:s lokaltåg där tågbolaget underrättade sina passagerare om att ändstationen i Helsingfors varierar under sommaren på grund av pågående banarbete. Tyvärr hade tågbolaget stavat ordet banarbete fel, dessutom hade den tillfälliga ändstationen Böle också stavats fel. Tågbolaget informerade sina resenärer om att ändstationen i Helsingfors är Bäle på grund av pågående barnarbete.

Kommentarerna på Twitter och Facebook innehåller bland annat spekulationer om regeringens aktiveringsmodell gått så långt att till och med barn ska ta emot arbete. Andra tolkade informationen som en reklam för sommarjobb.

VR:s kommunikationsavdelning reagerade snabbt på sitt misstag och twittrade att felet ska korrigeras så snabbt som möjligt.

Det lustiga skrivfelet hann även noteras av flera andra och har bland annat delats på Facebookgruppen Svenska grodor i Finland.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03