Paavo Väyrynen samlar anhängarkort till ett nytt parti – igen

Riksdagsledamot Paavo Väyrynen börjar samla anhängarkort till sin förening, Sjustjärnerörelsen, för att registrera den som ett nytt politiskt parti. För det krävs minst 5 000 anhängare. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Riksdagsledamot Paavo Väyrynen (Medborgarpartiet) börjar samla anhängarkort till sin förening, Sjustjärnerörelsen, för att registrera den som ett nytt politiskt parti.

Väyrynen meddelade om saken på fredagen i sin blogg. Han skriver att den nya rörelsen fyller ett syfte eftersom rättsprocessen kring Medborgarpartiet, som han grundade 2016, kan dröja så länge att partiet inte kan delta i riksdagsvalet nästa år.

Väyrynen avskedades från Medborgarpartiet i mars på grund av en intern tvist. Väyrynen kände sig felbehandlad och lämnade in en polisanmälan mot partiet. Innan det representerade han Centern.

Enligt Väyrynen skulle det nya partiet sträva efter att säkerställa Finlands självständighet och neutralitet, föra en kontrollerad invandringspolitik samt försvara fattiga och låginkomsttagare.

För att kunna registrera ett nytt parti krävs minst 5 000 anhängarkort.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning