Paavo Väyrynen samlar anhängarkort till ett nytt parti – igen

Riksdagsledamot Paavo Väyrynen börjar samla anhängarkort till sin förening, Sjustjärnerörelsen, för att registrera den som ett nytt politiskt parti. För det krävs minst 5 000 anhängare. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Riksdagsledamot Paavo Väyrynen (Medborgarpartiet) börjar samla anhängarkort till sin förening, Sjustjärnerörelsen, för att registrera den som ett nytt politiskt parti.

Väyrynen meddelade om saken på fredagen i sin blogg. Han skriver att den nya rörelsen fyller ett syfte eftersom rättsprocessen kring Medborgarpartiet, som han grundade 2016, kan dröja så länge att partiet inte kan delta i riksdagsvalet nästa år.

Väyrynen avskedades från Medborgarpartiet i mars på grund av en intern tvist. Väyrynen kände sig felbehandlad och lämnade in en polisanmälan mot partiet. Innan det representerade han Centern.

Enligt Väyrynen skulle det nya partiet sträva efter att säkerställa Finlands självständighet och neutralitet, föra en kontrollerad invandringspolitik samt försvara fattiga och låginkomsttagare.

För att kunna registrera ett nytt parti krävs minst 5 000 anhängarkort.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning