Paavo Väyrynen meddelar: hustrun allvarligt sjuk

Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Riksdagsledamot Paavo Väyrynen överväger att inte ställa upp i nästa val på grund av hustruns sjukdom.

I ett pressmeddelande på måndag morgon skriver riksdagsledamoten, tidigare ministern och EU-parlamentarikern Paavo Väyrynen att hans hustru Vuokko Väyrynen i flera veckor lidigt av svåra smärtor.

Efter undersökningar fick paret på lördagen beskedet att hustrun drabbats av långt framskriden myelom, en form av blodcancer.

– På grund av Vuokkos sjukdom har min egen kandidatur i de statliga valen i vår blivit osäker, skriver Väyrynen i sitt meddelande.

Väyrynen konstaterar att han den närmaste tiden kommer att koncentrerar sig på att stödja sin hustru, och att han därmed inte kommer att engagera sig i annat än det som hans uppdrag som riksdagsledamot kräver.

Väyrynen har under hösten arbetat med att skapa en ny politisk rörelse, efter att hans samarbete med Medborgarpartiet avbröts förra våren. Konflikten om ledarskapet inom Medborgarpartiet har lett till en rättsprocess. Domen i processen väntas komma på måndag.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning