Paavo Väyrynen drar sig ur kampen om Centerns ordförandeskap

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Paavo Väyrynen drar sig ur kampen som ordförande för Centern. Han berättade på torsdagen om sina planer för statsminister Juha Sipilä.

På sin blogg skriver Paavo Väyrynen att han inte ställer upp som ordförande för Centern. Däremot vill han bli ordförande för partiutskottet. Väyrynen skriver att han hade ett möte med Juha Sipilä på torsdag. Väyrynen säger att ett av alternativen är att fortsätta i Medborgarpartiet.

Väyrynen motiverar sitt beslut med en "serie egendomliga händelser".

– Först meddelade Juha Sipilä att han är redo för en hederlig match. Sedan meddelar partistyrelsen med hjälp av betalda expertutlåtanden att jag inte är valduglig. Utifrån från de här åtgärderna gav man signaler åt gräsrotsfolket att man inte kan ha med mig som deltagare i debatter. En debatt om partiets linje ville man undvika till varje pris, skriver Väyrynen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46