På med yllekalsongerna – grillbjudning i snödrivan är helt rätt den här vintern

Janna Wahlberg-Heikonen grillar året runt och trollar fram hela menyer på grillen. För att vintergrillningen ska lyckas gäller två saker – allt måste förberedas inomhus och ju kallare vädret är desto längre tar det att hetta upp grillen. Hon använder ett tändningsrör där briketterna får glöda i 20 minuter innan de sprids ut i grillbollen. Bild: Cata Portin

Äger du en bollgrill? Bra – då är du redo för att tillreda en vintermeny i snödrivan. Det enda som behövs är briketter, varma kläder och en kylväska som hindrar råvarorna från att frysa. Det är dags att tända grillen lagom till sportlovet.

Visst vore det kul att bjuda över några vänner på middag under sportlovet? Om det inte vore för alla coronarestriktioner, säg. Men det går ju att träffas ute i mindre sällskap, åka skridskor eller pul...