Özil missar premiär av säkerhetsskäl

Mesut Özil kommer inte vara med i Arsenals premiärmatch mot Norwich United på söndag. Arkivbild Bild: Oli Scarff / AFP / Lehtikuva

Mesut Özil och Sead Kolasinac kommer båda missa Arsenals premiärmatch i Premier League mot Newcastle på söndag. Orsaken anges vara "ytterligare säkerhetsincidenter".

Arsenalduon hamnade i ett bilkapningsdrama för två veckor sedan när knivbeväpnade motorcyklister stoppade den Mercedes de båda färdades i. Özil flydde in på en restaurang medan Kolasinac utmanade gärningsmännen.

"Mesut Özil och Sead Kolasinac kommer inte vara med i laget för vår öppningsmatch mot Newcastle United på grund av ytterligare säkerhetsincidenter som undersöks av polis" säger Arsenal i ett uttalande på fredagen.

"Säkerheten för spelarna och deras familjer är alltid högsta prioritet och vi har tagit här beslutet efter samtal med spelarna och deras representanter".

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning