Oxfilé med örtagårdssmör och rostade potatishalvor

Mör oxfilé och ett gott aromsmör är festmat alla kan laga. Rostade potatishalvor likaså. Bild: TT

Överraska med oxfilé, ett gott örtagårdssmör och ugnsrostade potatishalvor. Hur gott som helst och inte svårare än att alla kan laga maten med lyckat resultat.

För 4 personer, 35 minuter

600 g oxfilé

1 krm curry

salt och peppar

smör och rapsolja

Till örtagårdssmöret:

75 g smör

1 msk finhackad persilja

1 msk finhackad timjan

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk vitvinsvinäger

Till potatisen:

800 g fasta potatisar, inte alltför stora

1 tsk paprikapulver

Att äta till:

haricots verts

tomater

blandade blad

Gör så här:

1. Tvätta och dela potatisarna på längden. Lägg på ugnssäkert fat, pensla på olja och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Rosta mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

2. Blanda rumsvarmt smör med finhackad persilja och timjan, pressad eller riven vitlök och vinäger. Fördela i portionsskålar.

3. Putsa och dela oxfilén i åtta lika stora skivor. Krydda med salt, peppar och ytterst lite curry. Stek en minut per sida i lika delar smör och rapsolja. Servera med blandade blad, tomatklyftor, lättkokta haricots verts och potatis.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning