Oxfilé med örtagårdssmör och rostade potatishalvor

Mör oxfilé och ett gott aromsmör är festmat alla kan laga. Rostade potatishalvor likaså. Bild: TT

Överraska med oxfilé, ett gott örtagårdssmör och ugnsrostade potatishalvor. Hur gott som helst och inte svårare än att alla kan laga maten med lyckat resultat.

För 4 personer, 35 minuter

600 g oxfilé

1 krm curry

salt och peppar

smör och rapsolja

Till örtagårdssmöret:

75 g smör

1 msk finhackad persilja

1 msk finhackad timjan

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk vitvinsvinäger

Till potatisen:

800 g fasta potatisar, inte alltför stora

1 tsk paprikapulver

Att äta till:

haricots verts

tomater

blandade blad

Gör så här:

1. Tvätta och dela potatisarna på längden. Lägg på ugnssäkert fat, pensla på olja och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Rosta mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

2. Blanda rumsvarmt smör med finhackad persilja och timjan, pressad eller riven vitlök och vinäger. Fördela i portionsskålar.

3. Putsa och dela oxfilén i åtta lika stora skivor. Krydda med salt, peppar och ytterst lite curry. Stek en minut per sida i lika delar smör och rapsolja. Servera med blandade blad, tomatklyftor, lättkokta haricots verts och potatis.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03