Överraskande klubbval av Fernando Torres

"Tack för mig!", säger Fernando Torres till Atletico Madrids anhängare. Bild: Gabriel Bouys / AFP / Lehtikuva

Den spanska anfallaren Fernando Torres har gått en lång väg under sin spelarkarriär och fått klä på sig flera storklubbars tröja. Till näst bär det av till en något mindre klubb – nämligen Sagan Tosu på högsta nivå i Japan.

Fernando Torres har haft många adresser under sin karriär och åtminstone en till lär det bli. Denna gång på högsta nivå i Japan.

Han gjorde namn för sig i Atletico Madrid under början av 2000-talet. Sedan flyttade Torres till Premier League -klubben Liverpool för 38 miljoner euro år 2007 och blixtrade till där under sina fyra säsonger. Efter 81 mål på 142 matcher för Liverpool pungade Chelsea ut nästan 60 miljoner euro för spanjoren.

Men den tre säsonger långa sejouren i Londonklubben har titulerats som en flopp och slutade med ett lån till italienska AC Milan. Där var rollen förminskad och trots att Milan köpte loss "El Nino" från Chelsea var det inte heller någon lyckad etapp. Från Milan lånades Torres till fostrarklubben Atletico och efter att hans kontrakt löpt ut flyttade han till Madrid på heltid.

Den i dag 34-åriga Torres spenderade två säsonger "hemma", men är nu klar för nästa steg på karriären – Sagan Tosu i den japanska fotbollsligan.

Enligt BBC grundar sig Torres flytt i en strävan efter ett miljöombyte.

– Jag har fått erbjudanden från Frankrike, Tyskland och även ett från Spanien, men jag övervägde aldrig ett annat lag i Europa, säger Torres.

– Jag ville ha en ny utmaning i en helt ny omgivning.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46