Överlappande former

Ian McKeevers och Niko Luomas verk harmonierar.

Galerie Forsblom, Georgsgatan 22, Till 7.2.2016.

Ian McKeever och Niko Luoma ställs ut i varsin ände av Forsbloms stora galleri. Vid första anblick kämpar utställningarna med varandra: McKeevers strimmiga målningar i bleka toner varvat med mörkt blodrött versus Luomas glassiga kantiga geometriska fotografiska verk i klara färger. Kontrasten mellan McKeevers dukars texturella yta och Luomas spegelblanka perfekta ytor är enorm. Känslan som uppstår i efterhand är ändå förvånande harmonisk – de två manliga konstnärernas gemensamma klossliknande former är vad som består.

Luomas verk har utvecklats från aggressiva streck och linjer till kompositioner av överlappande abstrakta figurer. McKeevers utställda verk ekar något liknande överlappande men i mer skir tappning. Pampigt men med en liten aning av poesi under alla lager.

Helen Korpak Konstkritiker

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02