Överlägsen Koepka - Korhonen utslagen

Brooks Koepka med sin perfekta sving. Bild: Lehtikuva/Jamie Squire

Amerikanen Brooks Koepka har svingat sig till en jätteledning i PGA-mästerskapen efter två rundor.

Många spelare hade det tufft ute på Bethpage Black-banan på Long Island, där årets andra golfmajor, PGA-mästerskapen, avgörs. Bara 25 spelare har lyckats ta sig under par efter 36 hål, och kvalgränsen för att få spela klart turneringen hamnade till slut på fyra slag över par.

Tiger Woods klarade inte kvalgränsen. Den nyblivne US Masters-vinnaren gjorde sin första tävling efter segern på Augusta, men har varit sjuk och kom till PGA-mästerskapen först dagen före start.

– Jag känner mig inte bra, och lyckades inte hålla i spelet, sade Woods på en presskonferens.

– Men det är så det är. Det kommer dagar och veckor när spelet inte stämmer, och i dag var en sådan dag.

Även stjärnor som Jon Rahm, Bubba Watson och Sergio Garcia har spelat klart.

Koepka överlägsen

I täten är Brooks Koepka i en klass för sig. Amerikanen leder med hela sju slag före landsmannen Jordan Spieth och australiern Adam Scott.

Under den andra speldagen visade Koepka något mer mänsklig än under torsdagen, och noterades för två bogeys. Öppningsrundans 63 slag följdes upp med en 65:a och snarare än vem som står som segrare på söndag ser frågan ut att bli hur många slag Koepka vinner med.

Blir det en ny triumf i helgen tar Koepka sin fjärde major-titel på kort tid, efter US Open-segrar 2017 och 2018 samt i PGA-mästerskapen i fjol.

Finlands Mikko Korhonen spelade två rundor på sammanlagt åtta över par och han klarade inte heller kvalgränsen.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning