Överlägsen Kalla vann på nytt

Bild: ANDREA SOLERO

Två av två segrar.Charlotte Kalla fick säsongsstarten hon hade önskat.– Jag känner att jag fått med mig jättemånga bra svar, sade Kalla till SVT efter en ny seger i Gällivare.

Charlotte Kalla vann även det andra loppet under den svenska längdskidpremiären i Gällivare – den här gången i desto överlägsnare stil.

Svenskan gick stabilt från start till mål där hon drygade ut sitt försprång vid varje mellantid. Vid 6,8 kilometer var hon närmare halvminuten före Natalia Nepryaeva från Ryssland och i mål med 40,9 sekunder till godo. Med alla i mål skiljde det 17,7 sekunder till tvåan Yulia Tchekaleva.

– Det kändes bra idag. Jag öppnade mer kontrollerat och inte bara all out som igår. Då kändes det som jag hade kraft att trycka hela vägen, sade Kalla till SVT efter målgång.

Stina Nilsson, som gjorde sin första start efter att ha stått över fredagens aktiviteter, körde upp sig något på det andra varvet efter ett inte lika bra förstavarv och gick i mål som fyra, dryga tio sekunder före landslagskollegan Ida Ingemarsdotter. Med alla åkare i mål blev det en åttondeplats.

– Fysiskt fick jag svaren jag ville ha men jag tycker inte jag åkte jättefint tekniskt. jag var lite flaxig och "hoppig" stundtals, sade Nilsson till SVT.

För Anna Haag var det ombytt, då hon kroknade efter ett fint förstavarv. I mål gick hon lite mindre än halvsekunden efter Nilsson, vilket gav en niondeplats till slut. Både Nilsson och Haag slutade cirka en minut och 20 sekunder bakom segrande Kalla.

Hanna Falk, tvåa under fredagen, stod över lördagens tävlingar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00