Övergrepp på ridcenter blir tv-serie

Händelserna på ett ridcenter på Ekerö ligger till grund för en ny tv-serie. Bild: Kallestad, Gorm

De uppmärksammade händelserna på en hästgård på Ekerö i Sverige på 1990-talet och i början av 2000-talet används nu som inspiration till en ny tv-serie.

Dramaserien, ännu utan namn, bygger på den slutna värld som skapades på ett ridcenter som drevs av en man som tidigare var dömd för sexuella övergrepp.

Produktionsbolaget Jarowskij samarbetar med mannens äldsta dotter, men också med den övriga familjen runt mannen, enligt ett pressmeddelande.

"Under min uppväxt har jag sett på när kvinnor och barn, samt min egen familj, blivit utsatta för övergrepp av min pappa. När andra kunde välja att lämna gården, gick mitt liv ut på en överlevnadsstrategi och att räkna ner till artonårsdagen då jag äntligen skulle nå ett liv i frihet", säger dottern i ett pressmeddelande.

Serien görs av Jarowskij i samarbete med TV4 och C More. Manus skrivs av Ulf Kvensler som tidigare skrivit bland annat Vår tid är nu.

Läs även vår recension av podcasten Hästgården.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning