Övergrepp på ridcenter blir tv-serie

Händelserna på ett ridcenter på Ekerö ligger till grund för en ny tv-serie. Bild: Kallestad, Gorm

De uppmärksammade händelserna på en hästgård på Ekerö i Sverige på 1990-talet och i början av 2000-talet används nu som inspiration till en ny tv-serie.

Dramaserien, ännu utan namn, bygger på den slutna värld som skapades på ett ridcenter som drevs av en man som tidigare var dömd för sexuella övergrepp.

Produktionsbolaget Jarowskij samarbetar med mannens äldsta dotter, men också med den övriga familjen runt mannen, enligt ett pressmeddelande.

"Under min uppväxt har jag sett på när kvinnor och barn, samt min egen familj, blivit utsatta för övergrepp av min pappa. När andra kunde välja att lämna gården, gick mitt liv ut på en överlevnadsstrategi och att räkna ner till artonårsdagen då jag äntligen skulle nå ett liv i frihet", säger dottern i ett pressmeddelande.

Serien görs av Jarowskij i samarbete med TV4 och C More. Manus skrivs av Ulf Kvensler som tidigare skrivit bland annat Vår tid är nu.

Läs även vår recension av podcasten Hästgården.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning