Övergiven lejonunge hittades i lägenhet i Parisförort

En lejonunge har hittats övergiven i en bostad nordost om centrala Paris. Detta är en arkivbild.Bild: Mostphotos

En halvt utsvulten lejonunge har hittats övergiven i en lägenhet i Parisförorten Noisy-le-Sec, enligt polisen. En man som misstänks ha hyrt djuret för att briljera inför vänner och bekanta har gripits misstänkt för brott mot djurskyddslagarna.

Polisen kom den 24-årige mannen på spåret sedan han började lägga upp selfies på sociala medier där han poserar tillsammans med lejonet. När polisen kom i kontakt med mannen i hans bostad visade det sig att han lämnat lejonet på en annan adress nordost om centrala Paris, där djuret också hittades. Räddningstjänsten fångade in djuret med lasso och placerade det hos en djurrättsgrupp.

I fjol övergavs en tigerunge i en bostad i nordöstra Paris efter att ha hyrts ut av knarkhandlare för att fotograferas mot betalning.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22