Övergiven lejonunge hittades i lägenhet i Parisförort

En lejonunge har hittats övergiven i en bostad nordost om centrala Paris. Detta är en arkivbild.Bild: Mostphotos

En halvt utsvulten lejonunge har hittats övergiven i en lägenhet i Parisförorten Noisy-le-Sec, enligt polisen. En man som misstänks ha hyrt djuret för att briljera inför vänner och bekanta har gripits misstänkt för brott mot djurskyddslagarna.

Polisen kom den 24-årige mannen på spåret sedan han började lägga upp selfies på sociala medier där han poserar tillsammans med lejonet. När polisen kom i kontakt med mannen i hans bostad visade det sig att han lämnat lejonet på en annan adress nordost om centrala Paris, där djuret också hittades. Räddningstjänsten fångade in djuret med lasso och placerade det hos en djurrättsgrupp.

I fjol övergavs en tigerunge i en bostad i nordöstra Paris efter att ha hyrts ut av knarkhandlare för att fotograferas mot betalning.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42