Över tjugo tonårsflickor räddade i sista stund från människohandlare

Ett av de läger i trakten av Cox's Bazar i östra Bangladesh där rohingyer som flytt från Myanmar bor. Bild: Dar Yasin/TT-AP

Hade förts bort med löften om arbete.

23 tonårsflickor ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya har räddats efter att ha blivit bortförda från sitt flyktingläger i sydöstra Bangladesh, uppger polisen. Fyra personer har gripits misstänkta för trafficking och polisen har även hittat 50 bangladeshiska pass hos de gripna.

Flickorna i åldrarna 15–19 år hittades vid en räd mot en fastighet i huvudstaden Dhaka. De hade förts från flyktinglägret till Dhaka med löfte om att få arbete i Malaysia, men polisen misstänker att de skulle ha utnyttjats för prostitution.

– Vi har startat utredningar mot de fyra som gripits och skickat tillbaka flickorna till flyktinglägret i Cox's Bazar, säger polisens talesperson Mokhlesur Rahman.

Militärens nedslag mot minoritetsgruppen rohingya i östra Myanmar har drivit upp emot en miljon människor på flykt, de allra flesta till grannlandet Bangladesh.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning