Över hundratusen firade helgen på festival

Bild: Lehtikuva / Juha Sinisalo

Över 100 000 finländare firade midsommaren på någon av landets flera festivaler. Trots att vädret inte var det bästa tänkbara nådde många festivaler sitt publikmål.

En av de största festivalerna var Raumanmeren Juhannus i Raumo. Festivalen lockade cirka 50 000 besökare och nådde därmed också sitt publikmål. Enligt arrangörerna förlöpte festivalen utan några värre ordningsproblem.

– Sådana som lämnat beslutet till sista stund kanske uteblev då det regnade på lördagen. Men de som var på plats hade förebrett sig med dubbla regnrockar, sopsäckar och allt världens, säger festivalens informatör Tomi Lindblom.

Himos Juhannus-festivalen i Jämsä i Mellersta Finland lockade cirka 37 000 personer medan Kalajoen Juhannus i Norra Österbotten besöktes av omkring 15 000.

Midsommarfesten på nöjesparken Power Park i Kauhava lockade 21 000 besökare under tre dagar. Det är tretusen färre än i fjol, och arrangörerna tror att det delvis berodde på vädret.

– Lördagskvällens regn inverkade säkert en del, men som helhet är vi ändå nöjda, säger direktör Mikko Kiviluoma i ett pressmeddelande. 

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning