Över en halv miljon coronasmittade – nästan 23 000 döda

En kvinna får skyddsmask på sig före hon ska kontrolleras för corona på tågstationen Termini i Rom. Bild: Tiziana Fabi/Lehtikuva-AFP

En tragisk milstolpe passerades på torsdagen då över en halv miljon människor hade bekräftats med det nya coronaviruset, enligt Johns Hopkins University som bokför epidemin kontinuerligt.

På torsdagskvällen hade man bekräftat 510 108 fall i hela världen. Samtidigt har dödssiffran stigit till 22 993. I Spanien minskade det dagliga dödstalet på torsdagen för första gången på en vecka. Med 655 nya dödsfall det senaste dygnet är Spaniens kumulativa dödstal 4 089. Antalet smittade i Spanien är över 56 000.

Svårast drabbat är fortfarande Italien där 712 nya dödsfall registrerades på torsdagen. Summan är uppe i 8 215 och antalet smittade 80 500, vilket är en ökning med nära 6 000 personer jämfört med i onsdags. Drygt 10 300 har konstaterats fria från viruset.

Kina har avvecklat interna isoleringar men i stället förbjuder man temporärt inresa till landet för de flesta utlänningar för att avvärja en andra våg.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning