Över 600 000 coviddöda i USA

Under tisdagen passerades enligt USA:s president Joe Biden en "sorglig milstolpe". Arkivbild från en intensivvårdsavdelning i staden San Jose i delstaten Kalifornien. Bild: Jeff Chiu/TT-AP

Mer än 600 000 amerikaner har nu mist livet till följd av covid-19, den dystra siffran uppgav Johns Hopkins-universitetet under tisdagskvällen finsk tid.

USA:s president Joe Biden benämnde vid en presskonferens under sin Europaresa siffran för en "sorglig milstolpe" och uppmanade sina landsmän att vaccinera sig så fort tillfället gavs.

– Vi har mer arbete att uträtta innan vi kan besegra viruset. Nu är det inte läge att sänka garden. Snälla, ta ert vaccin så snart ni kan, sade Biden.

För närvarande har strax över hälften av landets vuxna befolkning fått minst en dos vaccin, Biden har satt som mål att 70 procent ska ha fått sin första dos innan USA:s nationaldag den 4 juli.

USA är i nuläget det land i världen som har högst covid-kopplad dödssiffra i absoluta tal. Efter USA kommer de hårt coviddrabbde länderna Brasilien och Indien.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning